: Új folyóirat: Talentum

 A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a Tehetséghidak Program (TÁMOP -3.4.5 – 12-2012-0001) keretében 2013 tavaszán Talentum címmel kéthavonta online és nyomtatott formában is megjelenő folyóiratot indít. A Talentum folyóirat a tehetséggel kapcsolatos tudományos kutatás minden területéről közöl kutatási beszámolókat (tanulmányokat, szakcikkeket), helyzetelemző írásokat (munkadokumentumokat), tematikus összefoglalókat, módszertani tanulmányokat, recenziókat, és közzé teszi a szakmai közélet híreit.

Célunk, hogy azok az értékek, amelyek a Nemzeti Tehetségprogram megvalósulásával felszínre kerülnek, széles körben publikussá váljanak, és közvetlenül, minél gyorsabban segítsék elő a tehetségkeresés és a tehetségfejlesztés színvonalának további emelkedését.

Kéziratokat várunk a tehetséggondozással foglalkozó kutatóktól, PhD-hallgatóktól, gyakorlati szakemberektől valamint a tehetségprogramok irányításában dolgozóktól.

A Talentum folyóirat első számaiba szánt írásokat a szerkesztoseg@talentumonline.hu címre kérjük 2013. február 15-ig beküldeni a www.talentumonline.hu honlapon megadott közlési feltételek szerint.

A Talentum folyóiratot a Tehetséghidak Program keretében ingyenes juttatjuk el a felsőoktatási intézmények könyvtáraiba, a Tehetségpontokhoz és Tehetségsegítő Tanácsokhoz.
Balogh László professzor (Debrecen) a szerkesztőbizottság elnöke és Bajor Péter, a Tehetséghidak Program projektmenedzsere jegyzi a lapot.

Beküldte Balogh László, szerkesztő bizottsági elnök. info@tehetségpont.hu

18
febr 2013
SZERZŐ
HOZZÁSZÓLÁSOK 0 hozzászólás
CÍMKÉK